نامگذاری یکی از میادین شهر وروشو لهستان به نام شیراز

ساخت وبلاگ

با علاقه مندی شهر ورشو در کشور لهستان برای نامگذاری یکی از میادین این شهر به نام شیراز، این اتفاق بزودی رخ خواهد داد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در دیدار با عبدالعلی قسامی استاد طراحی و مجسمه سازی از آمادگی ساخت گالری اختصاصی خبر داد.

در این دیدار بهزاد مریدی همزمان با قرار گرفتن در جریان ساخت مجسمه ها و سردیس ها و تندیس هایی که استاد قسامی ساخته است از این هنرمند درخواست کرد در طراحی تندیس حافظ شیرازی ایده های خود را بیان کند که او، اظهار داشت: ذهنیت همه مردم و حتی محدودی از فرهیختگان غیر ایرانی دیدگاه دیگری نسبت به این موضوع دارند.

نامگذاری یکی از میادین شهر وروشو لهستان به نام شیراز

نامگذاری یکی از میادین شهر وروشو لهستان به نام شیراز

شیدایی و رندی حافظ در طراحی نماد او بایسته است

وی، ادامه داد: وقتی که آنچه ساخته می شود که بیانگر حافظی است که ما می گوییم، آن ارزش و اعتباری که شاید به تعداد افراد آدمهایی که حافظ را شناختند و شعری از او خوانده اند، است، این ذهنیت ممکن است خراب شود.

قسامی، تاکید کرد: چنانچه نمادی از حافظ ساخته شود که حداقل بر مبنای یکی از خصوصیت های حافظ مانند رندی یا شیدایی او را متبادر سازد دست کم می تواند جلوه ای از این شاعر بلندآوازه را متجلی سازد. چنانچه این کار را بتوانیم انجام دهیم به ابعاد مختلف حافظ لطمه ای وارد نمی شود.

این هنرمند مجسمه ساز تاکید کرد: می توانیم نمادی از رندی را مجسم کنیم که این اشتباه مصطلح را جبران کند.

قسامی اتودها و طرح های یک دهه اخیر را در خصوص تندیس حافظ دارای وزن کافی برای این شخصیت بزرگ ادبی ندانست و گفت: آنچه از حافظ در اندیشه و ذهن مردم است به واسطه تصویر کردن چهره، گوش، چشم، ابرو و … از جایگاه رفیع او می کاهد. من معتقدم باید از حافظ طرحی باشد که یک ایرانی، یک فرانسوی، یک چینی یا یک ژاپنی هم آن را پس از دیدن، حافظ را تداعی کند.

وی پیشنهاد کرد که المانی از یکی از خصوصیت های حافظ در نظر گرفته شده و از آن ساخته شود.

هم اندیشی برای جستجوی واقعیت

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در ادامه خواستار برگزاری نشست هایی در خصوص طراحی چهره حافظ پیش از برگزاری آیین های یادروز این شاعر بلندمرتبه شد و گفت: هم اندیشی برای جستجوی راهی در این زمینه می تواند به واقعیت نزدیکتر و شرایط نزدیکتر شد.

این مقام فرهنگی استان در این دیدار از علاقه مندی شهر ورشو در کشور لهستان برای نامگذاری یکی از میادین این شهر به نام شیراز خبر داد و گفت: شاید غرب غیر اسطوره ها را به این شکلی که ما متصور هستیم  نپذیرد، لذا آنها عینیت و جسم و جسد را می خواهند. ضمن اینکه در شیراز هم المانی از حافظ نداریم.

وی جای خالی نمادی از حافظ در شهر ادب و فرهنگ را مورد تاکید قرار داد و گفت: قابل پذیرش نیست که در شهری که داعیه دار ادب و هنر است، نمادی از حافظ نداشته باشیم. ما به هرحال جایی نیازمند ویژگی های رندی و شیدایی حافظ هستیم. تمام اینها در کنار شیراز هست و جنت طراز بودن آن باید از نمادی برخوردار باشد. چنانچه این کار نشود مشخص نیست سال ها و دهه ها بعد چه اتفاقی خواهد افتاد. ممکن است واژگان دهه های بعد معنی خود را از دست دهند و آنچه امروز از رندی و شیدایی است آن زمان معنایی نداشته باشد.

برای طراحی نمادی از حافظ از خود او بپرسیم

قسامی که به هنرمندی با طراحی و مجسمه سازی نمادهایی مانند میدان شهید فهمیده ماهشهر، میدان حضرت علی اصغر(ع) در شیراز، انرژی هسته ای در این شهر، سردیس محمد زکریای رازی در پتروشیمی رازی و … را ساخته در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، دیدگاه و سلیقه مردم را از روی حساب دانست و گفت: چنانچه به هنرمند اجازه داده شود که افکار خود را بدون دخالت عوامل بیرونی انجام دهد آنچه حاصل می شود بسیار شیواست.

قسامی پیرامون طراحی چهره یا نمادی از حافظ، خاطرنشان کرد: بهترین راه برای طراحی نمادی از حافظ این است که از خود او بپرسیم. چنانچه در دیوان حافظ سری ببریم مطمئنا حافظ را از این دیوان و اشعار خواهیم شناخت؛ حافظ با زبان خود صداقت و رندی را به وضوح بیان می کند.

وی جانمایی تندیس حافظ را نیازمند شخصیت این شاعر نامی عنوان کرد و به جوانان علاقه مند به هنر مجسمه سازی، توصیه کرد: در آینده از کلاس های آموزشی بهره ببرند.

عبدالعلی قسامی(سهی) متولد سال ۱۳۲۲ شهرستان آباده است. دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهرستان های مرودشت، آباده و شیراز گذراند. فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی اهواز و بازنشسته شرکت ملی صنایع پتروشیمی ماهشهر است.

این هنرمند مجسمه ساز در زمینه هنر خوشنویسی شاگر بزرگ استاد عباس اخوین است. او تابه حال کتاب مجموعه شعری به نام «شاک گل رز» از سروده های خود را چاپ و منتشر نموده و در رشته های نقاشی، طراحی و پیکرتراشی فعالیت چشمگیری دارد.

>

نظرات حاوی توهین، افترا، غیرمرتبط با عنوان مطلب و نگاشته شده به صورت انگلیسی تایید نخواهند شد. در صورت نیاز به "بحث آزاد" از منوی بالای سایت مراجعه کنید.

telegram

شیراز ۱۴۰۰...
ما را در سایت شیراز ۱۴۰۰ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار shiraziha بازدید : 262 تاريخ : سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت: 4:50