حریم آرامگاه سعدی سر و سامان می گیرد

ساخت وبلاگ
66مسئول ثبت حریم آثار تاریخی فارس از به پایان رسیدن بازنگری حریم مجموعه فرهنگی سعدی خبر داد و گفت: حریم آرامگاه سعدی، باغ دلگشا و قلعه فهندژ بازنگری شده که به محض ابلاغ ضوابط ساخت وسازهای این منطقه تغییر خواهد کرد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از خبرجنوب، پاک نژاد با بیان اینکه در بازنگری حریم مجموعه فرهنگی سعدی، نقشه های منطقه نیز به روزرسانی شد، افزود: تا قبل از طرح، بازنگری ضلع غربی آرامگاه سعدی که بافت مسکونی منسجمی هم دارد در حریم نبوده است که با اجرای طرح از ساخت وساز ساختمان های بلندمرتبه در این منطقه جلوگیری به عمل می آید.به گفته وی، در این محدوده که تا خط الرأس کوه مشرف به آرامگاه ادامه دارد ساختمان های ۲ طبقه مجوز ساخت می گیرند. مسئول ثبت حریم آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در ادامه اضافه کرد: طبق ضوابط این حریم، ساخت وسازها در ضلع جنوبی باغ دلگشا افزایش یافته است چرا که شیب زمین حدود ۳ متر است و امکان ساخت ساختمان ها با افزایش یک متر ارتفاع بیشتر وجود دارد.
پاک نژاد با تاکید بر اینکه از این پس مجوز ساخت وسازها باید طبق بازنگری حریم ها داده شود، افزود: با توجه به حساسیت های موجود و آثار تاریخی و فرهنگی منحصربه فردی که در این منطقه وجود دارد، بازنگری حریم مجموعه در اولویت قرار گرفت.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو به اجرای طرح بازنگری حریم مجموعه فرهنگی عرفان اشاره کرد و گفت: محور عرفان که مناطق چهارراه حافظیه، ادبیات و بولوار چهل مقام را شامل می شود یکی از محورهای تاریخی شیراز است که هم اینک طرح بازنگری حریم مجموعههای فرهنگی چون آرامگاه حافظ، تکیه چهل مقام و تکیه هفت تنان در دستور کار قرار دارد.
پاک نژاد در ادامه این گفت و گو به بازنگری و تعیین حریم آثار شاخص تاریخی در شهرستان های لامرد و سپیدان اشاره کرد و افزود: تل بیضاء و تپههای شاه قطب الدین در شهرستان سپیدان و مسجد جامع و حمام علی خانی اشکنان و تل علامرودشت در شهرستان لامرد تعیین حریم می شوند.وی ادامه داد: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته، حریم این مجموعه ها تا آخر تابستان به پایان خواهد رسید.بنا بر این گزارش در آثار تاریخی، حریم، محدودهای است که متولی اثر تاریخی بر اساس ضوابط قانونی برای حفظ اثر تاریخی تعیین میکند. حریم آثار تاریخی، باعث حفظ موجودیت و یکپارچگی اثر میشود و میتوان به حریم درجه یک یا حفاظتی و حریم درجه دو و بصری اشاره کرد. حریم، حفاظتی برای جلوگیری از فرو ریختن و آسیب دیدن کل اثر تعیین میشود. در این حریم، فعالیتها، کاربریها و ساختوسازهای نامناسب بر روی نقشه مشخص میشود.در حریم بصری ایجاد ارتباط دیداری دوطرفه بین محیط و اثر تاریخی تعیین میشود. به عبارت دیگر، حریم بصری، دید اثر تاریخی به بیرون و چشم انداز بیرون به اثر تاریخی را حفظ می کند و ارتقا می دهد و البته می توان به حریم کاربردی هم اشاره کرد که این حریم بدین جهت تعریف می شود که پیوستگی اثر تاریخی و محدوده پیوسته به آن، دارای پیوستگی و همگنی با کارکردهای شهرها و مراکز تاریخی باشد. در تعیین این نوع حریم، بخش ویژهای به تعیین کارکردهای مطلوب و قابل توصیه اختصاص می یابد.

>

نظرات حاوی توهین، افترا، غیرمرتبط با عنوان مطلب و نگاشته شده به صورت انگلیسی تایید نخواهند شد. در صورت نیاز به "بحث آزاد" از منوی بالای سایت مراجعه کنید.

telegram

شیراز ۱۴۰۰...
ما را در سایت شیراز ۱۴۰۰ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار shiraziha بازدید : 234 تاريخ : پنجشنبه 31 تير 1395 ساعت: 19:01